tuiskuturkin kennel

tuiskuturkin kennel

Kennelistä

Vuonna 1979 perheeseemme tuli ensimmäinen paimensukuinen lapinkoira Peski Hermes eli Rafu, joka oli kantakoira Rinon jälkeläinen.Ensimmäinen oma paimensukuiseni oli Naigu eli Putte, josta tuli Suomen Tottelevaisuusvalio ja kennelini kantanarttu. Naigu syntyi vuonna 1986. Kasvatustyöni aloitin vuonna 1989 näiden kahden yhdistelmällä.

Olen vuosien varrella harrastanut vaikka mitä: tokoa (Naigustahan tuli TVA), agilityä,raunioita,vinttikoirien juoksuharjoituksia, hakua ja nyt viimei-simpänä tokoagia. Mielestäni koirien kanssa pitää harrastaa. Kahlekoiriksi pihan perälle en pentujani myy. Kaikille löytyy jotain, kun vain ennakko-luulottomasti etsii. Kävin todellakin Tarmon kanssa aikanaan (ennen kuin Tarmosta tuli äitini koira vaarinsa Rafun tilalle) vinttikoirien juoksuharjoituksissa ja se rakasti sitä! Putte (Naigu) oli pari vuotta verovapaa rauniokoira ja harrastin raunioita myös Saaran ja Tuukan kanssa - ne molemmat läpäisivät sopivuuskokeen. Tuukan kanssa harrastus kaatui siihen, että se oli niin nopea, etten taittovikoineni ja huonoine polvineni pysynyt perässä!

Harrastusten paras puoli on mielestäni se, että sekä koira että emäntä saavat sosiaalista kanssakäymistä toisten kanssa. Tokihan koiraa voi ja pitääkin aktivoida myös kotona, mutta sosiaalinen koira on aina helpompi ja tyytyväisempi.

Tällä hetkellä lappalaiseni ovat Tuiskuturkin Wamppi eli Mimmi ja Mustissuon Thuvia, kotoisammin Sylvi. Muut perheenjäseneni ovat pyreneittenmastiffi Pipsa sekä kissat Teppo ja Hiski.